23.1. 2016 Vamberk - Staročeská krčma; Potštejn - Cukrárna Potštejn ; Doudleby nad Orlicí - Restaurace U Vorlů

03.04.2016 13:22

Gastroturistický výlet jsme zahájili malou procházkou aby nám lehce vytrávilo a hlavně aby stihli otevřít v prvním z plánovaných podniků :-)

Zahájil jsem výbornou čočkovou polévkou, abych v zápětí pokračoval neméně dobrou Staročeskou baštou, což byla krkovice zcela bez nepoživatelných kousků! Jako dorážka byla horká Jelínkova griotka. Pak někdo objevil v nápojovém lístku několik druhů fernetu, tak ještě proběhla degustační ochutnávka přinesených vzorků :-)

Po necelých 10km jsme došli do Potštejna do cukrárny na náměstí, kde jsem se osobně velmi těšil na naprosto famózní laskonky. Jaké však bylo mé zklamání, když jsem zjistil, že dnes nejsou v nabídce. 5 jiných výborných zákusků trochu pomohlo zahnat mé zklamání. Tak třeba příště :-)

Závěr gastroturistické akce patřil návštěvě  restaurace U Vorlů v Doudlebech. Bohužel nebylo moc času před odjezdem vlaku k domovu, tak jsme stihli jen vcelku dobrou žampionovou polévku. Na druhou stranu, v podniku se kouří, tak by případný gastronomický zážitek kazil nikotinový opar vznášející se v podniku...