17.-18.1.2016 Doudleby nad Orlicí - U Vorlů; Kostelec nad Orlicí - Hotel Panský dům; Hotel Studánka v lese Včelný;

05.03.2016 14:19

Opět na cestě podhůřím Orlických hor.

Jen co jsem vypadl z vlaku, tak jsem ještě 5 minut před otvírací dobou vzal opatrně za kliku v Doudlebské restauraci U Vorlů. Pomalu jsem vstoupil dovnitř, zda mne nevyženou, že mají ještě zavřeno. Jaké bylo mé překvapení, že je uvnitř již tak živo! Později jsem pochopil, že je tam ještě tak živo. Nějak si nevšimli, že je venku již bílý den :-) Po place se pohybovala servírka unavená jak chlebíček po silvestrovské noci. Na stole ležel lístel s denní nabídkou, kde mne hned na první pohled zaujala kulajda se zastřeným vejcem. Jen mne zarazilo včerejší datum. Ale když jsem si ji objednal, tak nehnuli brvou a po chvíli jsem ji měl na stole. Bylo ještě brzy, tak jsem pohrdl ostatní nabídkou hotových jídel a pochutnal si na vynikající polévce.

Bohužel se jedná o kuřácký podnik :-(

 

O nějakou dobu později jsem došel do Kostelce nad Orlicí. Hned naproti rozcestníku byl Hotel Panský dům. Už přeci jen nastal čas k pořádnému jídlu, tak jsem vešel dovnitř. Nekuřácký prostor potěšil.

Hned si poroučím z jídelního lístku česnečku a vepřový steak s opečenými bramborami s pikantní omáčkou. Česnečka - servírování 90%. Uvnitř byla jen šunka. Chuťově byla polévka velmi dobrá, silná a až zdravotní :-) Hlavní chod byl též velmi dobrý! Na doražení si objednávám místní specialitu, horkou čokoládu na červeném víně. To jsem ale trošku ve svém experimentování šlápl vedle. Po nasypání dvou cukrů to bylo již trošku pitelné, ale celé jsem to bohužel nedal :-(

Prostředí v podniku je příjemné a myslí zde i na rodiny s dětmi, jelikož je v místnosti i dětský koutek.

 

Druhý den jsem v poledním čase zavítal do luxusního podniku uprostřed lesa Včelný. V minulosti zde bývaly lázně. Nyní je zde v provozu jen poměrně luxusní wellnes hotel Studánka.

Z denního meníčka jsem si objednal frankfurtskou s párkem a výpečky z divočáka se zelím a knedlíky. Oboje bylo celkem slušné a cenově velmi přijatelné. K pití jsem si mimo jiné objednal čaj (Leaws). V pyramidě byly skutečné kousky čajoých lístků a ne obvyklá drť. I servírování bylo na úrovni kvalitních čajoven s mnoha udělátky :-) Lis na limetku byl velmi šikovný.

Namlsán jsem si objednal horkou čokoládu se šlehačkou. Zde první výraznější zklamání. Je možné, že by šlehačka ve spreji zkysla? Samotná čokoláda byla ale dobrá. Byla i poměrně hustá, ale lžíce v ni nestála :-)

Jak už jsem uvedl, prostředí bylo velmi luxusní, tak jsem se svým batohem zamířil rovnou do dětského koutku, kde bylo vybavení takové "normálnější". Asi se báli aby jim děti neznehodnotili luxusní křesílka, která byla v ostatní části restaurace :-) V tomto koutku se vám ale může stát, že se stanete nechtěně svědkem kojení robátek. Ještě, že jsem na to zvyklý od kamarádek :-)