10-12.10.2015 Žamberk - Imrvére; Rokytnice v Orl.horách - Hotel Orličan

20.10.2015 22:06

Na další části svého putování jsem vsadil na osvědčenou jistotu a trošku si v nedělní části putování zašel z plánované trasy. Na náměstí v Žamberku je sympatický podnik Imrvére. Od mé první návštěvy se prezentace pokrmů mírně změnila. Už nedávají jako jídelní lístek "lístek" formátu školní tabule, ale nabídke je již ve formátu poněkud standardnějším. Druhou změnou je nabídka denního meníčka v době podávání obědů i o víkendu.

Vědouc co se nabízí na běžném lístku jsem ani na chvilku nezaváhal, ignoroval polévku z meníčka, a objednal si jejich klasickou česnečku s vražedným množstvím česneku. A zde nastalo nesmírné zklamání! Česnečka byla výborná, silná, ale ani zdaleka tak jako dříve. Zřejmě mě nechtěli mít na svědomí, ale s láskou jsem vzpomínal na první návštěvu, kdy se polévka nedala pozřít na jeden zátah, ale byly nutné pauzy, neboť ze všech pórů těla doslova stříkaly proudy potu :-), a polévka pálila i studená! Bohužel však nikoli tentokrát... Standart ve formě servírování na stůl za 100%

Druhý chod byly výpečky s bramborovými špalíky a listovým špenátem z denního menu. Jedním slovem nádhera! Bramborové špalíky vypadali jak klasické staré babiččiny duchny které bývaly tak veliké, nadýchané a člověk si pod nimi sice připadal jak pod panelem, ale úžasně hřály i ve vymrzlé místnosti, než se roztopila kamna... U bramborových špalíků to platilo také. Tedy, mimo toho přirovnání k panelu :-)  A maso libové, vypečené - jedna báseň.

Jako dorážku jsem v chladném dni zvolil horkou griotku a nelitoval jsem. Jelínka do všech hospod! Ten rozdíl oproti Božkovu...

 

O zhruba 2 a půl hodiny později jsem byl Rokytnici v Orlických horách. Zde je Hotel Orličan a upoutávka před podnikem, lákající tvrzením že se zde vaří jídlo s láskou, přímo vybízela k návštěvě. Prostředí bylo velice příjemné, živé květy na barpultu i na stolech, stojan na deštníky, svíčky na stolech, příjemná obsluha. Vypadá to na rodinný podnik...

Z meníčka objednávám zapékané brambory a čekajíc na svou porci kochám se prostředím i obsluhou. Nemám nic proti mládeži a ať si nosí na sobě co chtějí, ale když se obsluha předkloní u protějšího stolu s kalhotami na půl žerdi....   Před další cestou si po dobrém jídle dávám na prohřátí opět horkou griotku a ach, ten Božov :-( ....

Diskusní téma: 10-12.10.2015 Žamberk - Imrvére; Rokytnice v Orl.horách - Hotel Orličan

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek